01

Podgląd

Co Cię interesuje?

Wybierz Ty

Ciasta domowe to ulubiony deser większości z nas. Puszysty sernik, szarlotka z chrupiącą kruszonką, słodki makowiec to sztandarowe wypieki w polskiej kuchni. Czy ciasto wyjdzie smakowicie zależy nie tylko od przepisu czy umiejętności amatora cukiernictwa. Udane ciasto to odpowiednia forma do wypiekania, która utrzyma ciasto w odpowiedniej temperaturze, nada mu kształt, pozwoli zmieszać się smakom.

Zamów mnie!

Tak wołają produkty

Czy naprawdę ma znaczenie, z jakiego materiału są wykonane Twoje formy do pieczenia? Jasne. Na przykład, jeśli Twoja forma do pieczenia ma ciemną, kolorową powierzchnię, potrawa może łatwiej się zarumienić, ponieważ łatwiej pochłania ciepło piekarnika. Z drugiej strony, jeśli patelnia jest aluminiowa, może odbijać ciepło, a potrawa może się nie zarumienić. Poświęćmy chwilę, aby poznać niektóre z najczęściej używanych materiałów do form.

02

Zamówienie